Предимства на скоростна кутия втора ръка

Закупуването на скоростна кутия втора ръка може да ви спести значителна сума пари, като същевременно осигури дългосрочна и надеждна работа на автомобила. Често е по-разумно да изберете употребявана авточаст, особено когато става въпрос за скъпи компоненти като двигател или скоростна кутия.

Симптоми на повредена скоростна кутия

Ако чуете скърцане или тракане при натискането на съединителя, е време да посетите автосервиз. Виене от трансмисията може да сигнализира за проблеми с лагерите или нивото на маслото. Силен метален звук при ускорение може да означава повредени зъбни колела. Всички тези симптоми изискват особено внимание и бърза реакция.

Ръчна скоростна кутия

Ръчната скоростна кутия, позната още като механична трансмисия, е механизъм, който предава въртящия момент от двигателя към колелата. Основните й компоненти включват:

  • Съединител: Прекъсва връзката между двигателя и трансмисията.
  • Скоростен лост: Използва се за ръчно сменяне на скоростите.
  • Предавателна кутия: Съдържа зъбни колела, които променят скоростта на въртене на гумите.
  • Диференциал: Разпределя въртящия момент между двете гуми на една ос.

Автоматична скоростна кутия

Автоматичната скоростна кутия не изисква ръчно превключване на скоростите. Тя сама избира най-подходящата предавка в зависимост от скоростта на автомобила и натоварването на двигателя. Основните й компоненти са:

  • Хидравличен конвертор: Предава въртящия момент от двигателя към трансмисията и плавно променя скоростта на въртене.
  • Планетарен механизъм: Съдържа зъбни колела с различни размери, които променят предавателното отношение.
  • Хидравличен блок за управление: Регулира работата на хидравличния конвертор и планетарния механизъм.
  • Селектор: Избира най-подходящия режим на работа (P, R, N, D, L).

Закупуване на скоростна кутия втора употреба

Скоростна кутия втора ръка е разумно и дълготрайно решение при проблеми с предавателната кутия. Когато диагностиката в автосервиза покаже, че е необходима подмяна, потърсете употребявани авточасти от Carco. Всички скоростни кутии втора ръка от Carco са тествани и проверени, за да се уверим, че са годни за повторна употреба.

Закупуването на нова скоростна кутия може да бъде много скъпо, а намирането на такава понякога е трудно. Масовата практика е да се използват авточасти втора употреба от лицензирани търговци като Carco.

Доверете се на авточасти втора ръка от Carco

Някои компоненти по автомобила не е задължително да бъдат чисто нови. Много от тях вече не се произвеждат, а цената им е такава, че може да си купите цял автомобил втора употреба. В Carco авточастите са тествани и проверени, с гарантиран произход и качество. За годините ни в бизнеса с употребявани авточасти сме се утвърдили като доверен партньор за хиляди клиенти не само в София, но и в цяла България.

Доставка и тестване

Всички поръчки, направени онлайн през сайта ни, се изпращат веднага по куриер до посочен от вас адрес. Ако сте близо до София, можете да дойдете на място и лично да тествате това, което сте избрали, преди да го закупите.

Заключение

Скоростната кутия втора употреба е отлично решение за вашия автомобил. Доверете се на Carco за качествени авточасти с гарантиран произход и дълъг живот. Прочетете още за авточастите втора употреба от Carco и открийте защо си заслужава да изберете нашите продукти.

Add a comment